slika za brend Kikkoman

NOVI SVIJET UKUSA

ento novi svijet ukusa

Zdrav način
sa Kikkoman

Verujemo da ste već čuli za Kikkoman, jer smo u poslednjih tri stotine godina vodeći proizvođač sosa od soje u svetu. Još od XVII veka, kada je počela naša priča, pa sve do danas, naš tradicionalni način proizvodnje sosa koji je dobijen isključivo prirodnim vrenjem, nikada se nije promenio, niti su se promenili sastojci koji čine ovaj jedinstveni japanski sos: soja, pšenica, voda i so.
Sos od soje nije samo osnovni sastojak bilo kog jelovnika baziran na azijskoj kuhinji, već je u pitanju svenamenski sos koji produbljuje svaku aromu i pruža uzbudljivo iskustvo, bilo da ste ga upotrebili u pravljenju soseva, začinskih mešavina, ili da ga koristite kao centralnu figuru vašeg predjela.

Ne treba napominjati da je u ugostiteljstvu ukus najvažniji, a Kikkoman je tu da vam pomogne da zakoračite u potpuno novi svet ukusnih mogućnosti. Otkrijte tajnu umamija koji obogaćuje svaki obrok i prilagodljivost ovog sosa koji vam dozvoljava da eksperimentišete u mešanju ukusa i kulinarskih tradicija svih krajeva naše planete.
kikkoman internacionalna kuhinja

KIKKOMAN PROIZVODI

Kikkoman Teriyaki BBQ sos sa medom

250 ml

Kikkoman Terijaki Glaze sos

250 ml

Kikkoman Suši i Sašimi sos

250 ml

Kikkoman soja sos u dispenzeru less salt

150 ml

Zašto baš
Kikkoman?

Da li znate?

Da li znate da postoje načini da se proveri tačno koliko umamija sadrži jedan sos od soje? Dovoljno je da se izmeri nivo azota i proteina u 100ml vašeg odabranog proizvoda. A šta je azot? Jednostavno rečeno, u pitanju je sastavni deo određenih aminokiselina, nosioca umamija.

U Japanu, sos od soje se ocenjuje prema ukupnom nivou azota (određen prema JAS, Japanskim Poljoprivrednim Standardima). Ispod se nalazi tabela sa ocenama sosa od soje, gde svaka ocena označava različitu količinu umamija.

Većina soseva od soje proizvedenih u Evropi imaju ukupno azota i proteina manje od prikazane
standardne ocene, što znači: nizak nivo umamija i lošiji ukus.