

NOVI SVIJET UKUSA

Zdrav način sa Kikkoman
Verujemo da ste već čuli za Kikkoman, jer smo u poslednjih tri stotine
godina vodeći proizvođač sosa od soje u svetu. Još od XVII veka, kada
je počela naša priča, pa sve do danas, naš tradicionalni način proizvodnje
sosa koji je dobijen isključivo prirodnim vrenjem, nikada se nije promenio,
niti su se promenili sastojci koji čine ovaj jedinstveni japanski sos: soja,
pšenica, voda i so.
Sos od soje nije samo osnovni sastojak bilo kog jelovnika baziran
na azijskoj kuhinji, već je u pitanju svenamenski sos koji produbljuje svaku aromu i pruža uzbudljivo iskustvo, bilo da ste ga upotrebili
u pravljenju soseva, začinskih mešavina, ili da ga koristite kao centralnu figuru vašeg predjela.
Ne treba napominjati da je u ugostiteljstvu ukus najvažniji, a Kikkoman je tu da vam pomogne da zakoračite u potpuno novi svet ukusnih mogućnosti. Otkrijte tajnu umamija koji obogaćuje svaki obrok i prilagodljivost ovog sosa koji vam dozvoljava da eksperimentišete u mešanju ukusa i kulinarskih tradicija svih krajeva naše planete.

KIKKOMAN PROIZVODI

Zašto baš Kikkoman?
- Tradicija koja traje više od tri veka, primena i način proizvodnje i vrenja sosa od soje ostali su nepromenjeni.
- Proizvodi vrhunskog kvaliteta sa izuzetno visokim sadržajem prirodnog umamija
- Vrenje sosa od soje bez 3-MCPD i dobijeno samo prirodnim sastojcima, mikroorganizmima i enzimima bez genetski modifikovanih dodataka
- Bez dodataka konzervansa, boja, pojačivača ukusa i aroma – potpuno prirodan sos
- Proizvodi se u EU
- Garancija najvišeg kvaliteta: sertifikovana i strogo kontrolisana proizvodnja
- Neograničene mogućnosti u upotrebi i kombinovanju Kikkomanovih proizvoda


Da li znate?
Da li znate da postoje načini da se proveri tačno koliko umamija sadrži jedan sos od soje? Dovoljno je da se izmeri nivo azota i proteina u 100ml vašeg odabranog proizvoda. A šta je azot? Jednostavno rečeno, u pitanju je sastavni deo određenih aminokiselina, nosioca umamija.
U Japanu, sos od soje se ocenjuje prema ukupnom nivou azota (određen prema JAS, Japanskim Poljoprivrednim Standardima). Ispod se nalazi tabela sa ocenama sosa od soje, gde svaka ocena označava različitu količinu umamija.
Većina soseva od soje proizvedenih u Evropi imaju ukupno azota i proteina manje od prikazane
standardne ocene, što znači: nizak nivo umamija i lošiji ukus.